Onze werkwijze

De podotherapeut zal tijdens uw eerste bezoek beginnen met een anamnese (vraaggesprek) om informatie te verkrijgen over de aard van de klacht. Dit is belangrijk om een juiste diagnose te kunnen stellen. Ook zal gekeken worden wat U als patiënt verwacht van de podotherapeut.

Wat U niet moet vergeten tijdens uw eerste bezoek aan de podotherapeut:

  • Geldig identiteitsbewijs of rijbewijs
  • Geldige zorgverzekeringspas
  • Schoenen die U het meeste draagt (eventueel ook sportschoenen)
  • Eventueel een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist

De podotherapeut is tegenwoordig Direct Toegankelijk. Dit betekend dat een verwijsbrief niet verplicht is. Mocht U zonder verwijsbrief een afspraak hebben gemaakt zult U wel een extra formulier moeten invullen bij uw bezoek. Dit om eventuele risicofactoren uit te sluiten.

Na de anamnese zal de podotherapeut overgaan tot het onderzoek.

Palpatie en functie-onderzoek
De locatie van de klacht wordt opgezocht door middel van voelen, drukken en bewegen. Hierbij kan de podotherapeut ook gebruik maken van spiertesten en provocatietesten. Het is van belang welke bewegingen een voet juist wel of juist niet kan maken om tot een juiste diagnose te komen. Het kan zijn dat een blokkade in de voet zorgt voor een afwijkend looppatroon waardoor bepaalde anatomische structuren overbelast raken.

Inspectie
Hierbij wordt gekeken naar voetstatiek, stand van knie, heup en rug. Denk hierbij aan het naar binnen staan van de enkels of de aanwezigheid van een beenlengteverschil.

Schoeninspectie
Voor de behandeling is het van belang wat voor schoenen U draagt. Denk hierbij aan lengte, breedte en hakhoogte. Vaak kan de podotherapeut al informatie halen uit de slijtage van de zool.

Ganganalyse
De voetdynamiek wordt geanalyseerd door middel van de klinische blik van de podotherapeut. Belangrijk is hierbij om ook te letten op de invloed van de voeten op knieën, heupen en rug. Naast de klinische blik zal door middel van een drukmeetsysteem in kaart worden gebracht waar op de voet de druk het hoogste is tijdens het lopen.

3D scan
Als laatste zal de podotherapeut gebruik maken van een 3d scan om de voet zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Manuele Therapie
Doormiddel van een snelle handbeweging, worden blokkades in het lichaam opgeheven.

meer info

Medical Taping
Gebruik van een tape die, qua gewicht en elasticiteit, vergelijkbaar is met de menselijk huid.

meer info

MSU Echografie
We zijn in staat, om met behulp van een echo-apparaat, beter diagnoses te kunnen stellen.

meer info

Sport Podotherapeut
Wij gaan op zoek naar de oorzaak van een blessure en hoe we deze kunnen behandelen.

meer info